הצטרפו אלינו לטיול מאורגן מרתק לכבוד יום העצמאות, בעקבות סיפורי גבורה, הקרבה והתיישבות. נטייל בין אתרים היסטוריים בהרי יהודה והשפלה, נתוודע לסיפורי קרבות ומורשת, ונחשף לנופיהם המרהיבים של אזורים בהם עוצבו תולדות העם והמדינה תולדות העם והמדינה.
תוכנית הטיול:
קיבוץ הראל – לזכר הנופלים ולמורשת דרך בורמה
נתחיל את טיולנו בקיבוץ הראל, הממוקם לאורך תוואי דרך בורמה לירושלים – ציר אסטרטגי ששימש להעברת אספקה ולחימה במלחמת העצמאות. נבקר באנדרטה החדשה לזכרו של בן הקיבוץ, החייל עדו קסלסי, שנפל בקרב לפני כשנה וחצי.
פרשת טוביאנסקי – סיפור כואב של צדק ומוסר
נמשיך לעומק היער ונגיע למבנה שבו התרחש אחד הסיפורים המטלטלים של מלחמת העצמאות – הוצאתו להורג של מאיר טוביאנסקי, קצין צה"ל שהואשם לשווא בבגידה. נספר על הפרשה, על השפעותיה ועל תיקון העוול וטיהור שמו, שנעשה שנים לאחר מכן.

יער המגינים – זיכרון והנצחה
יער המגינים הוא אתר הנצחה מרכזי לחללי מערכות ישראל. מתוך האנדרטאות הרבות שבו, נקדיש תשומת לב מיוחדת לאנדרטה "משבר לתקווה", המנציחה את חיילי "הנצר האחרון" – ניצולי שואה שלחמו ונפלו במלחמת העצמאות. כמו כן, נבקר במתחם ההנצחה לראש הממשלה השני, משה שרת ונכיר את תרומתו להקמת המדינה ולעיצובה.
הפסקת צהריים עצמית
מסלול ההתיישבות בנווה יעקב ועטרות – סיפורם של החלוצים בצפון ירושלים
נסיים את טיולנו בטיילת מיוחדת בפסגת זאב, המשקיפה אל נופי מדבר יהודה ובקעת הירדן. נשמע את סיפורה הלא מוכר של ההתיישבות היהודית בצפון ירושלים – המושבים כפר עברי (נווה יעקב) ועטרות, שהוקמו בסוף התקופה העות'מאנית ותחילת המנדט הבריטי. נלמד , תוך כדי הליכה נינוחה, על הצלחתם בהקמת חקלאות פורחת ועל נטישת היישובים בעקבות הקרבות הקשים של מלחמת העצמאות.
זהו טיול המספר את סיפורה של המדינה דרך הקרבות, ההתיישבות, והאנשים שהקריבו למען עצמאות ישראל. בואו לצעוד איתנו במסלול של זיכרון, מורשת והשראה!
בהדרכת שרה רוטנברג
ביום חמישי 01/05/25, חג העצמאות
איסוף: 07:10 חולון, חניון צפרירים, רחוב הלוחמים.
07:30 סבידור, תחנה 8E על נמיר
07:45 חי-כייף
08:15 – הפסקת בוקר עצמאית לטרון
תחנות נוספות בתיאום
חזרה משוערת: 18:30
מחיר הטיול: 250 ₪
בהרשמה מוקדמת: 235 ₪
כולל: אוטובוס, הדרכה,,מכשיר שמע, ארגון וליווי .
הנחיות: נעלים נוחות להליכה, מים לשתייה, כובע, ביגוד מתאים למזג האוויר.